Renovatie en transformatie van de voormalige van Gend & Loos loods te Coevorden

De voormalige loods van Van Gend & Loos bevindt zich op een strategische locatie, direct achter het NS station en binnen het plangebied Holwert-Zuid. In dit plangebied is sprake van herontwikkeling van het verouderde bedrijventerrein. Door een geplande ondertunneling of overkluizing van het spoor krijgt de loods over enkele jaren een directe aansluiting met het NS station en het centrum.

De loods van Van Gend & Loos stamt uit het begin van de vorige eeuw en is vermoedelijk gebouwd tussen 1911 en 1924. De loods is destijds in dezelfde stijl gebouwd als het toenmalige NS-station in Coevorden. Behalve als loods van Van Gend & Loos heeft het gebouw dienst gedaan als douanekantoor en als kantoor van de Bentheimer Eisenbahn

Nibag heeft aanvankelijk een haalbaarheidsstudie ism met stichting DBF en Libau uitgevoerd om de herbestemmingmogelijkheden in kaart te brengen. Aansluitend is door mij een ontwerp gemaakt welke middels renovatie en transformatie van de Van Gend & Loos loods, het bestaande industriële erfgoed van Coevorden waarborgt en er een nieuwe invulling aan toe kent. Uitgangspunt voor het ontwerp is het unieke karakter van de loods. Het gezicht van het spooremplacement, wat bijdraagt aan de bewustwording van de industriële geschiedenis van Coevorden, zal behouden blijven.

Opdrachtgever

Gemeente Coevorden

Rol

Architect in dienst van Nibag

Programma

Smart Workcentre

Multifunctioneel gebruik

Locatie

Coevorden

Renovatie en transformatie van de voormalige van Gend & Loos loods te Coevorden

Related Projects
Contact Us

Voor meer informatie, neem contact op!

Not readable? Change text. captcha txt