Nieuw te bouwen bijgebouw | beschermd dorpsgezicht

Deze opdracht het ontwerpen/begeleiden/uitwerken/vergunningtraject doorlopen voor het oprichten van een bijgebouw/schuur t.b.v. opslag en garage heb ik verkregen via een aannemer.

Het plangebied valt onder beschermd dorpsgezicht. Na gesprekken met de bewoners, aannemer, constructeur en de gemeente heb ik de mogelijkheden en wensen vorm gegeven.

De schuur is volgens traditioneel principe ontworpen die de typologie van een schuur benadrukt. Dit gebeurt door middel van een eikenhouten gebint toe te passen, deuren als luiken in de gevel op te nemen en eikenhouten gevelplanken verticaal toe te passen. De knik van het dak refereert aan bij de dakvorm van het bestaande ensemble op het erf.

Opdrachtgever

aannemer / particulier

Rol

architect | RN architectuur

Programma

garage

tuinschuur/berging

Locatie

Twente

Nieuw te bouwen bijgebouw | beschermd dorpsgezicht

Related Projects
Contact Us

Voor meer informatie, neem contact op!

Not readable? Change text. captcha txt